Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Photoshopta Korku Filmi Efekti [ Anlatım мя.ѕ[é]тσ ]

3 posters
YazarMesaj
kilruge
Admin
Admin
kilruge

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 48
Paylasım Gücü Paylasım Gücü : 134
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/04/10
Nerden Nerden : Nereye..

Photoshopta Korku Filmi Efekti [ Anlatım мя.ѕ[é]тσ ] Empty
MesajKonu: Photoshopta Korku Filmi Efekti [ Anlatım мя.ѕ[é]тσ ]   Photoshopta Korku Filmi Efekti [ Anlatım мя.ѕ[é]тσ ] EmptyÇarş. Haz. 09, 2010 12:05 pm

Photoshop Derslerinde en ilgi çekici konulardan birisi de korku filmi efektleridir. Bu dersimizde ise sizlere korku filmi efekti nasıl yapılır bunu anlatacağız. Her zamanki gibi ilk önce efekti uygulamak için bir görsel açıyoruz. Ben google ‘a “hol” yazdım. Gözüme çarpan ilk resim bu oldu. Bunu seçtim…

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Image / Adjustments / Desaturate efektini uyguluyoruz. Shift+Ctrl+U kombinasyonunu da kullanabilirsiniz. Resmi siyah beyaz hale getirecektir bu.

Aşağıda gördüğümüz gibi resim siyah beyaz oldu. Görselde zaten pek renk yoktu. O yüzden fazla bir fark yok gibi…

Image / Adjustments / Brightness and Contrast ile bu ayarı yapıyoruz. Ama ben belirteyim. Brightness seçeneği normalde 0 kalırsa çok daha gerçekçi sonuç verebilir. Seçtiğim resim biraz koyu olduğu için bu seçeneği biraz arttırdım. Duruma göre ayarlayabilirsiniz.

Şu an seçili olan layer’ı kopyalıyoruz (çoğaltıyoruz) yani Layer / Duplicate Layer işlemini uyguluyoruz. Hemen ardından kopyalanan layer seçiliyken CTRL+I tuş kombinasyonu ile (Image / Adjustments / Invert) renkleri ters düz yapıyoruz.

Image / Adjustments / Hue-Saturation seçeneğini seçelim. Aşağıdaki gibi sağ alttan “Colorize” seçeneği seçili değilse seçelim ve biraz kırmızı renk katalım. Kırmızı korku filmlerinin vazgeçilmezidir… Bu resim demin de dediğim gibi koyu olduğu için ayarlar da değişik oldu. Her resim için bu ayarlar değişebilir. Kendi ölçümüz ne olacaksa, nasıl olmasını istiyorsak ona göre düzenlememiz en uygunu olacaktır.

İşte çalışmamızın son hali:

https://bstuts.forum.st
mcemrah1
Moderatör
Moderatör
mcemrah1

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 54
Paylasım Gücü Paylasım Gücü : 142
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 06/06/10
Nerden Nerden : Balıkesir

MesajKonu: Cevap   Photoshopta Korku Filmi Efekti [ Anlatım мя.ѕ[é]тσ ] EmptyÇarş. Haz. 09, 2010 7:16 pm

Paylaşım İçin Teşekkürler..
http://www.fan-emrah.tr.gg
MrSoner
Yeni Üye
Yeni Üye
MrSoner

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 15
Paylasım Gücü Paylasım Gücü : 41
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 10/06/10

MesajKonu: Geri: Photoshopta Korku Filmi Efekti [ Anlatım мя.ѕ[é]тσ ]   Photoshopta Korku Filmi Efekti [ Anlatım мя.ѕ[é]тσ ] EmptyPerş. Haz. 10, 2010 12:17 pm

Güzel [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Photoshopta Korku Filmi Efekti [ Anlatım мя.ѕ[é]тσ ]
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Korku Tasarım